5 hotell i Hässleholm

Hotel Statt Hässleholm

Mitt i centrum av Hässleholm finner du 4-stjärniga Statt. Hotell Statt byggdes år 1914 och har nyligen renoverats för att nu ännu bättre kunna erbjuda sina kunder en trevlig och öppen miljö. Hotellet har också restaurang och bar med en generös meny med många olika rätter och ett brett utbud av vin. Det är ett populärt ställe för att mötas upp för en måltid, drink eller bara umgänge. På helgen erbjuder hotellet weekendbrunch som för en riktigt prisvärd summa erbjuder allt från bagels och lax till hemgjorda desserter.

Om du och ditt sällskap planerar ett event så finns det också en festvåning som kan användas för både party och konferens. På hotellet kan du få en riktigt skånsk upplevelse eftersom att Statt har ett stort fokus på skånsk mat och miljö. Statt är också ett kontantfritt hotell vilket innebär att betalning bara sker med kort.

Hotellet har 93 rum på fyra våningar som är indelade i två kategorier, standard och superior. Superior är de rum som är nyrenoverade och standard de rummen som inte är renoverade än. I september 2018 kommer alla rummen att vara nyrenoverade. Rummen är inredda i olika stilar och ger både en hemvänlig och lyxig känsla för ett bra pris. Med vilket rum man än bokar så får man tillgång till room service, Wi-Fi, bastu och motionsrum. Alla rummen är rökfria och husdjur är mer än välkomna till Statt om man förbokar.

Statt hjälper gladeligen till att arrangera aktiviteter och skräddarsydda paket utifrån dina behov för olika evenemang som bröllop, fest eller konferens. De erbjuder färdiga paket som Golfpaketet, Bröllopspaketet, och Slottspaketet. I golfpaketet kan du välja från fem olika golfbanor där alla är inom 2 mils avstånd från hotellet. Bröllopspaketet är för de nygifta som vill avnjuta ett lyxigt avslut på sin vackra bröllopsdag. I paketet ingår övernattning, frukost på rummet, mousserande vin, choklad och snacks. Man kan även arrangera bröllopsfesten på Hotell Statt och låta sina bröllopsgäster övernatta på hotellet till ett bra pris. Utöver de ovannämnda paketen så kan hotellet arrangera andra aktiviteter som bowling, padel eller boule.

Tack vare hotellets bra läge kan du också utforska Hässleholm där de flesta shoppinghus, affärer, och restauranger är på gångavstånd. Om du känner för vandring eller natur så kan du ta dig till Tykarpsgrottan eller Hovdala Slott för en riktigt historisk upplevelse. Hotellet erbjuder också ett vandringspaket där du tillsammans med övernattning, middag och frukost får en karta med guide över Hovdala Naturområde. I paketet lägger du till de aktiviteter du vill ta del av under denna upplevelse som cykling, vandring eller varför inte geocaching? Hotell Statt hjälper till med hela arrangemanget så tveka inte att boka din resa nu.

Göingehof

Göingehof är det personliga och mysiga hotellet i Hässleholm där alla känner sig välkomna. Deras rum är trivsamt inredda och lämnar ett gott intryck på din vistelse, där ingår även trådlöst internet och TV med ett stort utbud av TV-kanaler. Även husdjur är välkomna i de flesta rummen så att man verkligen kan ta med sig hela familjen på resan.

Hotellet erbjuder även spännande aktiviteter som golfpaket till tre olika golfbanor runt Hässleholm, Wittsjö GK, Skyrups GK, och Hässlegårdens GK. Så om du är golfintresserad så är detta rätt plats för dig. På Göingehofen inriktar personalen sig på att ge dig den bästa och mest bekväma upplevelsen möjlig.

I närheten av Göingehof finns det också mycket att hitta på som personalen gärna hjälper till med. En dagsutflykt kan göras till bland annat Hässleholms Museum, Hovdala Slott eller Tykarpsgrottan. På Hässleholms Museum finner du Sveriges största samling av militära artefakter för svenska band- och hjulfordon och utöver dessa samlingar finns det också ett Brandkårsmuseum och Vagnmuseum. Där finns bland annat antika hästfordon från Hovdala Slott.

I närheten av hotellet hittar du också de förnödenheter och restauranger du kan tänkas behöva. Hässleholms Centralstation finner du precis bredvid hotellet vilket gör transport till och från Hässleholm samt runt i Hässleholm väldigt smidigt. Även Hässleholms Kulturhus finns vid Centralstationen och bara några minuters promenad bort från hotellet där du kan hitta roliga event för både barn och vuxna.

Göingehof är för dig som känner för en trivsam upplevelse med bra personlig service. För en prisvärd summa får du ett bra boende med idealt läge för resor runt Hässleholm och till spännande attraktioner som måste upplevas när man besöker Hässleholm.

Hässleholmsgårdens Vandrarhem

Om du är ute efter ett smidigare och mer prisvärt boende kan du välja att bo på ett av alla de vandrarhem i Hässleholm med omnejd som finns tillgängliga. Ett av dessa vandrarhem är Hässleholmsgårdens Vandrarhem. Vandrarhemmet ligger i en gård med en mysig omgivning av natur, golfbanor och bad. Hässleholmsgården erbjuder 30 bäddar i 11 rum samt sällskapsrum med TV och soffa. Trådlöst internet ingår och det finns också ett modernt kök där man kan laga sin egen mat.

Man kan även låna cykel utan kostnad på vandrarhemmet och utforska närliggande områden. Varför inte ta cykeln till Tykarpsgrottan som ligger ungefär 30 minuters färd bort? Tykarpsgrottan är känd för att ha använts för kalkbrytning under 1700-talet och än idag pågår kalkbrytning i Ignaberga kalkbrott. Gruvan är en 20 000 m² stor labyrint där man kan utforska mystiska gångar och pelarsalar. Under vintern gömmer sig många olika arter av fladdermöss i grottan för att skydda sig mot kylan och det är också i denna grottan som delar av Ronja Rövardotter har filmats. Detta är ett måste om man besöker Hässleholm!

I närheten av vandrarhemmet finner du Finjasjön. Det kan definitivt vara värt att ta en dagsutflykt ut dit för ett bad eller en lugn kvällspromenad på sommaren. Finjasjön är en av Skånes största sjöar och där finner du mer än 15 olika fiskarter. Det är en populär destinationen för bad, sportfiske, rekreation, och natur. Om du gillar natur och vackra vyer så är Hässleholmsgårdens Vandrarhem något för dig. Eftersom att du kan låna en cykel från vandrarhemmet så är Finjasjön den perfekta utflykten under din vistelse på Hässleholmsgårdens Vandrarhem.

En annan spännande plats nära vandrarhemmet är Magle våtmark, ett magiskt område för den som älskar naturen eller en joggingrunda på morgonen. Här kan man skåda en och annan unik fågelart och om man är fågelälskare eller vill ha en bättre utsikt så kan man ta sig till fågeltornet för att titta på en av de 185 fågelarter som setts i området.

Hässleholmsgårdens Vandrarhem är för dig och ditt sällskap som letar efter ett prisvärt boende med bra läge till naturen. Med cykeluthyrning som ingår i priset finns det inget som stoppar dig för en spännande och rolig upplevelse i Hässleholm.

Tyringe Kurhotell

Strax utanför Hässleholm hittar du Tyringe Kurhotell, ett hotell som passar allt och alla och bara lyser av historia och magi. På hotellet finns 34 moderna och behagligt inredda rum. En del av rummen är nyrenoverade och inredda i en klassisk stil för att passa byggnadens historia. Det finns också sju konferenssalar, fem matsalar och två festsalar.

Byggnaden har en rik historia och byggdes färdigt 1905 och var då en kuranstalt. Många kom då till hotellet för rekreation och vila. Runt hotellet finns mycket natur och skogsområde som hjälpte många att ta det lugnt och finna harmoni. De kommande åren blev Tyringe Kurhotell en av de mest populära destinationerna för att kurera sig. Under 1960-talet gjordes hotellet om till konferens och danshotell, även då populärt för många att besöka. Nära hotellet anlades också tennisbanor och en ny fotbollsplan och området blev omtyckt av sport- och idrottsintresserade. Under 1980-talet byggdes mer om i hotellet och deras största konferenssal konstruerades. Man renoverade hotellet i början av 2000-talet och även om hotellet blev modernare och bättre så behöll det sin antika och historiska stil.

Om man behöver lokal för konferens så har man kommit till rätt ställe. Tyringe Kurhotell erbjuder en av de största konferenslokalerna i området och de har också god erfarenhet av arrangemang för konferenser. Om du och ditt sällskap är i behov av en proffsig miljö för er konferens med möjlighet till utforskning av natur och lugn så är Tyringe Kurhotell rätt plats för er. På Tyringe Kurhotell kan man också boka lokaler för bröllop, högtid och fest. Personalen hjälper gärna till med att anordna eventet och även ge förslag på hur ert event kan ordnas på bästa möjliga sätt med roliga aktiviteter och god mat.

På Tyringe Kurhotell anordnas också läger som golfläger eller träningsläger. Hotellet erbjuder övernattning i Idrottshuset och i närheten finns också Tyringes idrottscenter som har allt från swimmingpool och ishall till bowling och gym. Där finns även en brottningsmatta, idrottshall och relaxavdelning. I idrottscentret finns också en cafeteria för när man känner sig redo för en paus och fika.

På Tyringe Kurhotell kan du uppleva allt från lugn och harmoni till dans och konferens. Detta är hotellet för dig med unika behov som personalen utan problem kan hjälpa dig med eller för den simpla själen som vill ha lite lugn och ro. Detta är också en magisk och historisk plats och om man historieintresserad så är detta rätt plats för dig. Du kan beundra hotellets antika inredning eller lyssna på personalens spännande historier om byggnaden.

Wärdshuset Furuliden

Om du letar efter ett charmigt och prisvärt boende så är Wärdshuset Furuliden något för dig. Beläget cirka 20 minuter från Hässleholm hittar du värdshuset i Vittsjö som har 20 bäddar i dubbel- och enkelrum. Det finns även familjerum om man är fler personer som reser tillsammans samt rum där husdjur är tillåtna. Alla dubbelrummen har badrum och det finns även ett stort sällskapsrum med spis där man kan spendera roliga spelkvällar och mysiga pratstunder. Det går bra att ta sig till värdshuset med buss eller tåg från Hässleholm eller Markaryd om man inte har tillgång till bil.

Rummen är unikt inredda och ger en hemtrevlig känsla. Om man är ett stort gäng som reser så kan man hyra hela Furuliden med 20 bäddar och full service. Personalen hjälper gladeligen till med att anordna spännande aktiviteter som femkamp, grillkväll eller åka med flotte ute på Vittsjön. Det finns ett stort grönområde och trädgård runt värdshuset som gör det möjligt att arrangera fler roliga aktiviteter med vännerna och familjen.

I närheten av värdshuset finns också en golfbana och Furuliden erbjuder ett roande golfpaket som inkluderar övernattning på värdshuset med frukost och avgiften till golfbanan. När man är klar på banan kan man ansluta sig till after golf och umgänge vid brasan eller i trädgården. Där erbjuds drinkar och annat smått och gott, perfekt efter en dag på banan.

I Wärdshuset Furulidens restaurang kan du och ditt sällskap under lunch och kvällsmat njuta av en hjärtlig måltid och om det är en speciell högtid eller event så kan personalen ordna med en skräddarsydd meny. En favorit bland gästerna är den storslagna gåsamiddagen som många gäster kommer tillbaka för bara för att njuta av denna fylliga och smakfulla middagen. Värdshuset erbjuder även ett prisvärt paket för gåsamiddag och övernattning med frukost. Om man känner för att utforska närliggande områden så kan man även där hitta lokala och mysiga restauranger eller pizzerior. Det kan också vara så att man är i behov av ännu mer avslappning och värdshuset erbjuder då ett spapaket där man tillsammans med övernattning och frukost får uppleva bad i utomhusjacuzzi och massage på en ort i närheten av värdshuset. Utomhusjacuzzin erbjuder en magisk utsikt över sjön.

Strax intill Wärdshuset Furuliden finns Vittsjön som är en populär destination för många naturälskare. Där kan man fiska, åka båt eller ta ett dopp för att svalka sig på sommaren. Mer än 10 fiskarter har hittats i Vittsjön och det är inte ovanligt att lyckas fånga upp till fem karpar under en helg. Det finns även en hel del mindre öar i sjön som kan vara spännande att utforska. Runt sjön finns det café och båtuthyrning så det är inga problem att spendera en heldag där med familjen och njuta av fiske, sol och natur.

Wärdshuset Furuliden är stället för dig som för en prisvärd summa kan komma bort från storstaden och njuta av den lantliga och hemtrevliga miljön tillsammans med vänner och familj. Du kommer sent glömma bort din vistelse hos Wärdshuset Furuliden.

5 saker att göra i Hässleholm på sommaren

Järnvägen har spelat en stor roll för skånska Hässleholm som redan 1865 blev en viktig järnvägsknut. Här listar vi fem förslag på saker att göra i Hässleholm i sommar.

Hovdala Slott

Hovdala Slott spelade en betydande roll där det på 1600-talet låg i gränslandet mellan Sverige och Danmark vilka då låg i krig. Från 1665 fram till 1981 beboddes slottet av släkten Ehrenborg. Här anordnas flera olika visningar. Visning av Ehrenborgska våningen äger rum från tisdag till söndag kl. 14.00. Under några tillfällen under sommaren anordnas en särskild vandring genom det som en gång i tiden var en by som låg i anslutning till slottet. En tredje vandring handlar om de förändringar som skedde under 1600-talet. Slutligen finns det möjlighet att få en guidad tur i den vackra slottsparken och trädgården om man ringer och bokar i förväg.

Tykarpsgrottan

Tolv meter under marken ligger Tykarpsgrottan som egentligen är en gammal kalkstensgruva. Här började pigor och drängar att bryta kalksten för hand på 1700-talet, en aktivitet som fortgick fram tills slutet av 1800-talet. I dag kvarstår en labyrint av gångar och passager genom berget som man kan besöka med hjälp av en guide. Turerna avgår var 45:e minut. Kuriosa: scener ur Ronja Rövardotter har spelats in här! Här finns även presentbutik och ett café.

Fladdermussafari

Under sommaren anordnas fladdermusvandringar på Hovdala slott. Hela 16 av de 19 fladdermussorter som påfunnits i Sverige finns på detta slott. Vid tre tillfällen per månad under juli till september guidar Stefan Viktorsson genom slottsområdet i skymning och mörker. Här får du möjlighet att höra berättelser om fladdermössen och deras liv, vad de äter, hur de kan se i mörker och var de bor osv. Vandringen kostar 150 kronor och i priset ingår en enkel fika. Betalning med kort, Swish eller kontant. Gratis för barn i sällskap av vuxen.

Upptäck Hässleholm genom en miniatyrjärnväg

Upplev Hässleholm med omgivningar i miniatyrformat! Den 1500 meter långa modelljärnvägen erbjuder fina inblickar i allt vad som finns och har funnits i denna stad. Genom att trycka på knappar längs spåret kan man få olika saker att hända. Oavsett om du är järnvägsentusiast, gillar modeller, är barn eller helt enkelt är nyfiken på att uppleva något nytt kan detta varmt rekommenderas. En del rekommenderar rent av att man tar två varv genom anläggningen då det finns så många roliga detaljer som man annars lätt missar. Ett prisvärt café ligger i anslutning till utställningen.

Libanesiska smårätter

Smaka på en mängd olika små Libanesiska rätter på det omåttligt populära lilla Café Naomi. Gästfrihet, snabb service och spännande, färgsprakande smakupplevelser till en rimlig kostnad är receptet.

24 Jan 2021

Facebook